REKRUTACJA NA WARSZTAT OUTDOOR EDUCATION (pedagogiki przygody)

Fundacja Imago oraz Centrum Aktywności Outdoorowych BAZA zapraszają na warsztat:

OUTDOOR EDUCATION – Pedagogika przygody w pracy z osobami o szczególnych potrzebach

Dzięki udziałowi w warsztacie:

– zdobędziesz praktyczną wiedzę nt. tego jak organizować, planować i realizować zajęcia Outodoor Education z udziałem osób o szczególnych potrzebach,

– poznasz narzędzia i aktywności wykorzystywane w Outdoor Education, dzięki którym będziesz mógł/mogła zbudować swój pierwszy program zajęć OE,

– poznasz nową metodę pracy z dziećmi, młodzieżą, młodymi dorosłymi.

Rekrutacja trwa, liczba miejsc jest ograniczona!

DLA KOGO?

Szkolenie skierowane jest do:

– osób na co dzień pracujących z klientami (dziećmi, młodzieżą, adolescentami) o szczególnych potrzebach w tym trenerów, terapeutów, asystentów, psychologów, edukatorów i innych osób, które chciałyby poszerzyć ofertę działań edukacyjno-rozwojowych o zajęcia Outdoor Education,

– kadry instytucji integracji społecznej, osób pracujących lub współpracujących z podmiotami publicznymi lub niepublicznymi, zawodowo zajmujących się świadczeniem i rozwojem usług społecznych, tj. m.in. przedstawiciele (w tym wolontariusze) ROPS, NGO, PCPR, OPS, DPS, placówek specjalistycznego poradnictwa, w tym poradnictwa rodzinnego, placówek opiekuńczo-wychowawczych, ośrodków adopcyjno-opiekuńczych, ośrodków wsparcia, ośrodków interwencji kryzysowej, spółek non profit, przedsiębiorstw społecznych oraz osoby planujące podjęcie pracy w sektorze pomocy lub integracji społecznej*

*dot. osób z terenu powiatów: ząbkowickiego, dzierżoniowskiego, kłodzkiego, wałbrzyskiego, świdnickiego i m. Wałbrzych

TERMIN: 18-19 listopada 2024

MIEJSCE: Wrocław, 1 dzień szkoleniowy w terenie (Las Osobowicki/Park Grabiszyński), 1 dzień szkoleniowy w sali – teoria

ZGŁOŚ SIĘ NA SZKOLENIE:

Wypełnij formularz kontaktowy: https://forms.gle/6p3c1BrK3eDeazLA6 skontaktujemy się z Tobą, a następnie wspólnie wypełnimy dokumenty:

Link do dokumentów rekrutacyjnych oraz harmonogramu szkolenia tutaj: https://fundacjaimago.pl/projekt/centrum-wlaczenia-spolecznego-4-0/

UDZIAŁ W WARSZTACIE JEST BEZPŁATNY (Organizator nie zapewnia noclegów)

Warsztat organizowany jest w ramach projektu Centrum Włączenia Społecznego 4.0. Celem projektu jest zwiększenie dostępu do usług asystencko-wytchnieniowych dla 95 dla mieszkańców subregionu wałbrzyskiego objętych interwencją Funduszu na rzecz Sprawiedliwej Transformacji (osoby z niepełnosprawnością i ich rodziny), w tym poprzez rozwój kompetencji 200 osób – kadr instytucji pomocy i integracji społecznej, w okresie 01.2024-06.2026. Więcej o projekcie

tel. 519 055 411, 690 504 673

e-mail: biuro@fundacjaimago.pl

Wycieczka górska. Grupa kilku osób idzie pod górę, wybrukowaną ścieżką. W tle góry i schronisko.