Spływ kajakowy dla osób z niepełnosprawnością 29.08.2021

Fundacja Imago zaprasza do udziału w całodniowym SPŁYWIE KAJAKOWYM w ramach projektu WODA, GÓRY, LAS dofinansowanym  przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej we Wrocławiu*.

KIEDY

Spływ odbędzie się w niedzielę 29 sierpnia.

GDZIE

Popłyniemy rzeką Barycz na trasie z Milicza do Sułowa (ok. 10 km.).

DLA KOGO

Mamy jeszcze 3 miejsca dla osób z niepełnosprawnością ruchową lub sensoryczną (możliwość udziału i czekające wyzwania omówimy indywidualnie) w wieku od 16 do 35 lat, zamieszkujących Wrocław.

TRASA

Trasa rozpoczyna się przy moście w Miliczu i wiedzie przez Park Krajobrazowy Doliny Baryczy. W pierwszym etapie spływu będziemy mijać jeden z pierwszych na Dolnym Śląsku parków w stylu angielskim. Dalej popłyniemy nieopodal Ostoji koników polskich – można będzie wysiąść z kajaków i podziwiać te piękne zwierzęta. Rzeka na dalszym odcinku meandruje wśród łąk i lasów, aż do grodziska Kaszowo – gdzie będziemy mogli odpocząć pod wiatą. Następnie rzeka płynąć będzie coraz wolniej aż do mety tj. do jazu Sułów.

W trakcie spływu odbędą się zajęcia rozwojowe oparte na metodzie Adventure Therapy. Udział jest bezpłatny, zapewniamy transport busem (zbiórka i wyjazd z Wrocławia – Dworzec Nadodrze o godz. 7:00 rano, powrót do godz. 18:00), ubezpieczenie NW, sprzęt – kajaki, wiosła, kamizelki asekuracyjne, opieka instruktorów kajakowych, trenerów Adventure Therapy, wyżywienie: suchy prowiant na czas pływu i lunch (w formie pikniku).

Zapewniamy również opiekę asystentów–wolontariuszy (uczestnik płynie w kajaku z asystentem).

Spotkanie organizacyjne odbędzie się w środę 25 sierpnia o godz. 19:00 na platformie Zoom.

KONTAKT

Masz pytania? Skontaktuj się telefonicznie lub mailowo z koordynatorką projektu Magdą:

email: magda.stempska@fundacjaimago.pl, telefon: 513362807

ZGŁOSZENIA

Zgłoszenia prosimy składać przez formularz google, link

WIĘCEJ O PROJEKCIE przeczytacie tutaj

*ZADANIE PUBLICZNE– REHABILITACJA SPOŁECZNA OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH ZLECANA ZE ŚRODKÓW PFRON